לאהוב או להתאהב

אמא שלי היקרה שתחייה אומרת תמיד שלאהוב זה נפלא הרבה יותר מלהתאהב, אני אף פעם לא באמת מבינה את אמא באומרה את המילים הללו, למבוגרות יש נטייה לבשל או להגיד דברים במינונים שרק הן רואות, אפילו כשאני שואלת אותה איך מכינים את תבשיל הקישואים שלה היא לא יכולה לשים את האצבע במדויק ולתת לי את המתכון המושלם, אבל מה שהיא תמיד אומרת לי שבישול מגיע מאהבה ואם לא אז אולי עדיף שלא לעשותו בכלל, גם באהבה הדברים לא שונים ושאלת השאלות שעולה היא האם עדיף לאהוב את האדם שאיתנו או שרצוי לפני כן להתאהב בו? מה באמת ההבדל?

ההבדל בין התאהבות לאהבה

"יש לך נטייה לחפש לך קשרים שמרגשים אותך" ככה אומרת אמא שלי, חוזרת ואומרת יש לציין, תאמת? זה די נכון, שנים שאהבתי להרגיש את תחושת ההתאהבות שהרי אני ילדה של אהבה, אבל מי אמר שזה באמת נכון לעשות? מי אמר שהתאהבות היא לא מעיין של חומר כימי נפלא שמתעתע קצת את המחשבה ואת הלב, "אהבה זה עם הזמן, אהבה זה בלב", חוזרת ואומרת אימי והפעם אני נוטה שלא להתווכח עם מה שהיא אומרת, אין ספק שלהתאהב זה דבר נפלא ומשחרר, הכיף הגדול הוא הפרפר המרצד חזק בבטן ומעצים את התחושה ואת הרצון להפגש שוב, השאלה הנוספת הנשאלת היא, האם הרגש הזה הוא לא בר חלוף? האם הוא לא משהו שמסנוור אותנו מלחשוב נכון?

"כל מטאטא חדש הוא מטאטא טוב, שלא תשכחי את זה!!" שוב היא חוזרת וחופרת לי על וזה לא ממש אכפת לה שהיא מדברת אל אישה בת 37 שכל החטאים שלה מתחילים ונגמרים ברצון שלה להמשיך ולגמוע ממעיין הנעורים, וביננו? יש בכלל גיל להתאהבות? לרגש? אז די אמא, אני נוהגת להגיד לה שוב ושוב ולא מוותרת על להוסיף עוד משפט שאני כבר שנים לא מטאטא עם מטאטא, אני מעדיפה להעביר סמרטוט רצפה 


אני מוכרחה להתוודות רק בפניכם ולהגיד לכם ש.. יש מצב שאמא שלי צודקת, התאהבות זה בהחלט רגע חולף ובאשר לאהבה? לאהוב אדם? מה באשר לאהבה של פעם? שהרי אמא שלי מספרת שהיא לא באמת התאהבה באבי, היא הלכה אחר ליבו הטוב, אחר מראהו הטוב ובעיקר אחר האינטואציה של "הכל יהיה בסדר, החיים טובים כשבוחרים בחור טוב". האמנם?

אם תשאלו אותי, אני אמשיך ואנסה להתאהב, לצערי לא אוכל לוותר על הריגוש, אמא? סלחי לי בבקשה, סלחי נא לי כי ללא הריגוש אני אנני אני, ללא הרגש אין לי את קיומי, תני לי להמשיך להתאהב ואולי בסופו של דבר אבחין באהבה ואזכר בה כמוך, אחרי שאבלה כברת דרך אחת עם אדם שיחקק לנצח בליבי.


אם גם אתם תוהים כמוני לגבי האהבה, אשמח לשמוע מכם.
לאהוב או להתאהב

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

לצאת עם אישה עוצמתית

לצאת עם אישה עוצמתית

פורסם בתאריך: 24/03/2021 14:12:44

לצאת עם אישה עוצמתית זאת משימה על גבול האומנות והאחד שלא ידע להתנהל עם אישה כזאת ימצא את עצמו מהר מאוד בחוץ

רעיונות למתנות הכי אטרקטיביות ליום הולדת לאבא

רעיונות למתנות הכי אטרקטיביות ליום הולדת לאבא

פורסם בתאריך: 20/03/2019 15:19:06

תוכלו למצוא כאן לפחות רעיון אטרקטיבי אחד שחתן השמחה לא ישכח אף פעם.

אתרי הכרויות בישראל

אתרי הכרויות בישראל

פורסם בתאריך: 25/08/2011 16:11:26

שוק ההיכרויות הוירטואליות בישראל הוא עצום מרגישים שהלכתם לאיבוד בין כל האתרים? היום נעשה לכם סדר בדברים.

רעיונות למשחקי סקס

רעיונות למשחקי סקס

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 15/04/2024 10:41:37

הגיע הזמן לחדש ולרענן את חדר המיטות בכמה טיפים פשוטים שיכניסו לכם ריגושים חדשים ויעזרו לכם להתחבר מחדש.

הכרויות אז והיום

הכרויות אז והיום

פורסם בתאריך: 28/07/2021 13:35:40

"זוגות זוגות ברא אותם", כך כתוב בסיפור הבריאה התנכ"י ובתיבת נוח וזה בהחלט תקף גם להיום. כמעט כל אדם מחפש בשלב מסוים בחייו זוגיות

דייט ראשון – מה עושים

דייט ראשון – מה עושים

פורסם בתאריך: 19/04/2012 16:32:37

ואם חשבתם שאת החלק המסובך כבר עברתם, שאלו את עצמכם: ´מה קורה בדייט הראשון?´ הנה כמה טיפים שימושיים.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר