לאהוב או להתאהב

אמא שלי היקרה שתחייה אומרת תמיד שלאהוב זה נפלא הרבה יותר מלהתאהב, אני אף פעם לא באמת מבינה את אמא באומרה את המילים הללו, למבוגרות יש נטייה לבשל או להגיד דברים במינונים שרק הן רואות, אפילו כשאני שואלת אותה איך מכינים את תבשיל הקישואים שלה היא לא יכולה לשים את האצבע במדויק ולתת לי את המתכון המושלם, אבל מה שהיא תמיד אומרת לי שבישול מגיע מאהבה ואם לא אז אולי עדיף שלא לעשותו בכלל, גם באהבה הדברים לא שונים ושאלת השאלות שעולה היא האם עדיף לאהוב את האדם שאיתנו או שרצוי לפני כן להתאהב בו? מה באמת ההבדל?

ההבדל בין התאהבות לאהבה

"יש לך נטייה לחפש לך קשרים שמרגשים אותך" ככה אומרת אמא שלי, חוזרת ואומרת יש לציין, תאמת? זה די נכון, שנים שאהבתי להרגיש את תחושת ההתאהבות שהרי אני ילדה של אהבה, אבל מי אמר שזה באמת נכון לעשות? מי אמר שהתאהבות היא לא מעיין של חומר כימי נפלא שמתעתע קצת את המחשבה ואת הלב, "אהבה זה עם הזמן, אהבה זה בלב", חוזרת ואומרת אימי והפעם אני נוטה שלא להתווכח עם מה שהיא אומרת, אין ספק שלהתאהב זה דבר נפלא ומשחרר, הכיף הגדול הוא הפרפר המרצד חזק בבטן ומעצים את התחושה ואת הרצון להפגש שוב, השאלה הנוספת הנשאלת היא, האם הרגש הזה הוא לא בר חלוף? האם הוא לא משהו שמסנוור אותנו מלחשוב נכון?

"כל מטאטא חדש הוא מטאטא טוב, שלא תשכחי את זה!!" שוב היא חוזרת וחופרת לי על וזה לא ממש אכפת לה שהיא מדברת אל אישה בת 37 שכל החטאים שלה מתחילים ונגמרים ברצון שלה להמשיך ולגמוע ממעיין הנעורים, וביננו? יש בכלל גיל להתאהבות? לרגש? אז די אמא, אני נוהגת להגיד לה שוב ושוב ולא מוותרת על להוסיף עוד משפט שאני כבר שנים לא מטאטא עם מטאטא, אני מעדיפה להעביר סמרטוט רצפה 


אני מוכרחה להתוודות רק בפניכם ולהגיד לכם ש.. יש מצב שאמא שלי צודקת, התאהבות זה בהחלט רגע חולף ובאשר לאהבה? לאהוב אדם? מה באשר לאהבה של פעם? שהרי אמא שלי מספרת שהיא לא באמת התאהבה באבי, היא הלכה אחר ליבו הטוב, אחר מראהו הטוב ובעיקר אחר האינטואציה של "הכל יהיה בסדר, החיים טובים כשבוחרים בחור טוב". האמנם?

אם תשאלו אותי, אני אמשיך ואנסה להתאהב, לצערי לא אוכל לוותר על הריגוש, אמא? סלחי לי בבקשה, סלחי נא לי כי ללא הריגוש אני אנני אני, ללא הרגש אין לי את קיומי, תני לי להמשיך להתאהב ואולי בסופו של דבר אבחין באהבה ואזכר בה כמוך, אחרי שאבלה כברת דרך אחת עם אדם שיחקק לנצח בליבי.


אם גם אתם תוהים כמוני לגבי האהבה, אשמח לשמוע מכם.
לאהוב או להתאהב

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

הציפייה לרגע הנכון

הציפייה לרגע הנכון

פורסם בתאריך: 19/02/2013 11:32:57

סקס טוב הוא עניין של תזמון, לא פחות מאשר יכולת תכנון. הבאנו עבורכם סיפור קצר של הציפייה לרגע הנכון.

איך למצוא שוגר דדי?

איך למצוא שוגר דדי?

מאת: צוות האתר

פורסם בתאריך: 25/03/2024 12:20:07

החלטת שבא לך להתנסות בעוד סוג של מערכת יחסים? בא לך דברים חדשים? להכיר עולם עם אנשים מגוונים.... אז שווה להיכנס לקרוא !

כל מה שצריך לדעת על מזל גדי

כל מה שצריך לדעת על מזל גדי

פורסם בתאריך: 01/01/2026 11:41:37

מזל גדי במערכת יחסים מחפש יציבות, נאמנות וביטחון רגשי. הוא נפתח לאט, אבל כשזה קורה -זו אהבה עמוקה וארוכת טווח.

כל מה שצריך לדעת על מזל בתולה?

כל מה שצריך לדעת על מזל בתולה?

מאת: דניאלה דדון - סיידוף

פורסם בתאריך: 03/09/2024 15:54:17

מאמר הזה חושף את הצדדים הייחודיים של בני המזל השישי בגלגל המזלות, כולל מאפיינים ותכונות ודינמיקה שלהם במערכות יחסים וקריירה.

מתי לעשות מפגש משפחתי

מתי לעשות מפגש משפחתי

פורסם בתאריך: 05/07/2012 12:39:36

אחד מאבני הדרך החשובים בביסוס הקשר הוא המפגש המשפחתי. השאלה שנשארה היא נושא התזמון. מתי לעשות מפגש משפחתי?

אהבה בתוך הפקולטה

אהבה בתוך הפקולטה

פורסם בתאריך: 17/11/2011 11:48:55

הדרך הנוחה ביותר להכיר אנשים היא על ידי שהות עם אותם אנשים במסגרת שמאחדת את כולם, פקולטה זה המקום.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר