לאהוב או להתאהב

אמא שלי היקרה שתחייה אומרת תמיד שלאהוב זה נפלא הרבה יותר מלהתאהב, אני אף פעם לא באמת מבינה את אמא באומרה את המילים הללו, למבוגרות יש נטייה לבשל או להגיד דברים במינונים שרק הן רואות, אפילו כשאני שואלת אותה איך מכינים את תבשיל הקישואים שלה היא לא יכולה לשים את האצבע במדויק ולתת לי את המתכון המושלם, אבל מה שהיא תמיד אומרת לי שבישול מגיע מאהבה ואם לא אז אולי עדיף שלא לעשותו בכלל, גם באהבה הדברים לא שונים ושאלת השאלות שעולה היא האם עדיף לאהוב את האדם שאיתנו או שרצוי לפני כן להתאהב בו? מה באמת ההבדל?

ההבדל בין התאהבות לאהבה

"יש לך נטייה לחפש לך קשרים שמרגשים אותך" ככה אומרת אמא שלי, חוזרת ואומרת יש לציין, תאמת? זה די נכון, שנים שאהבתי להרגיש את תחושת ההתאהבות שהרי אני ילדה של אהבה, אבל מי אמר שזה באמת נכון לעשות? מי אמר שהתאהבות היא לא מעיין של חומר כימי נפלא שמתעתע קצת את המחשבה ואת הלב, "אהבה זה עם הזמן, אהבה זה בלב", חוזרת ואומרת אימי והפעם אני נוטה שלא להתווכח עם מה שהיא אומרת, אין ספק שלהתאהב זה דבר נפלא ומשחרר, הכיף הגדול הוא הפרפר המרצד חזק בבטן ומעצים את התחושה ואת הרצון להפגש שוב, השאלה הנוספת הנשאלת היא, האם הרגש הזה הוא לא בר חלוף? האם הוא לא משהו שמסנוור אותנו מלחשוב נכון?

"כל מטאטא חדש הוא מטאטא טוב, שלא תשכחי את זה!!" שוב היא חוזרת וחופרת לי על וזה לא ממש אכפת לה שהיא מדברת אל אישה בת 37 שכל החטאים שלה מתחילים ונגמרים ברצון שלה להמשיך ולגמוע ממעיין הנעורים, וביננו? יש בכלל גיל להתאהבות? לרגש? אז די אמא, אני נוהגת להגיד לה שוב ושוב ולא מוותרת על להוסיף עוד משפט שאני כבר שנים לא מטאטא עם מטאטא, אני מעדיפה להעביר סמרטוט רצפה 


אני מוכרחה להתוודות רק בפניכם ולהגיד לכם ש.. יש מצב שאמא שלי צודקת, התאהבות זה בהחלט רגע חולף ובאשר לאהבה? לאהוב אדם? מה באשר לאהבה של פעם? שהרי אמא שלי מספרת שהיא לא באמת התאהבה באבי, היא הלכה אחר ליבו הטוב, אחר מראהו הטוב ובעיקר אחר האינטואציה של "הכל יהיה בסדר, החיים טובים כשבוחרים בחור טוב". האמנם?

אם תשאלו אותי, אני אמשיך ואנסה להתאהב, לצערי לא אוכל לוותר על הריגוש, אמא? סלחי לי בבקשה, סלחי נא לי כי ללא הריגוש אני אנני אני, ללא הרגש אין לי את קיומי, תני לי להמשיך להתאהב ואולי בסופו של דבר אבחין באהבה ואזכר בה כמוך, אחרי שאבלה כברת דרך אחת עם אדם שיחקק לנצח בליבי.


אם גם אתם תוהים כמוני לגבי האהבה, אשמח לשמוע מכם.
לאהוב או להתאהב

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

העונה הסקסית ביותר

העונה הסקסית ביותר

פורסם בתאריך: 11/12/2012 11:18:45

עונת הקיץ היא העונה הסקסית ביותר בשנה. הגברברים החתיכים והבנות היפות משוטטים בחוף ומציגים לראווה את גופם המושך.

5 מקומות לדייטים מעניינים בזמן מלחמה

5 מקומות לדייטים מעניינים בזמן מלחמה

פורסם בתאריך: 04/12/2023 09:30:28

בין אם אתם יוצאים לדייט ראשון או מנהלים שיגרת דייטים להמשך הכרות, התקופה האחרונה והמצב הבטחוני קצת עברו להתנהל על ניוטרל, לפעמים דווקא ברגעים כאלה צצים להם הפתרונות הכי יצירתיים וכייפיים.

8  טיפים לסקסטינג בטוח ומענג

8 טיפים לסקסטינג בטוח ומענג

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 22/05/2025 08:37:39

בעידן זה מקיימים קשרים גם בסקסטינג, זו דרך נוספת שנותנת מענה לחלק מהאנשים, רוצים להבין יותר? סקרנים? הבאנו לכם כמה טיפים וסיבות לשימוש בסקסטינג

מהי אהבה

מהי אהבה

פורסם בתאריך: 05/10/2011 13:55:04

מהי בכלל אהבה? רגש ספונטני או רגש המתפתח עקב תהליך ארוך טווח? במאמר ננסה לענות על שאלה זו.

החוויה האישית שלי בוילה עם בן זוגי

החוויה האישית שלי בוילה עם בן זוגי

פורסם בתאריך: 05/06/2016 14:57:50

הכל התחיל בבוקר של יום ראשון, בעלי התקשר מהעבודה וסיפר איך קשה להתחיל עוד שבוע.

מה היא אהבה בשבילך

מה היא אהבה בשבילך

פורסם בתאריך: 29/06/2011 13:53:29

בני האדם אוהבים להיות אוהבים ונאהבים, ישנם סוגים שונים של אהבות והתאהבויות מדי יום, אז מתי אני ידע לזהות את האהבה שלי?

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר