חתונה

עם השנים, ממוצע הגיל הולך ועולה

עוד מתקופת בראשית, ועד היום, נשים רוצות להתחתן.

יהיו פה קולות רועמים העשויים לחלוק עליי, אבל אין מה לעשות זה העונש שנגזר עלינו עוד מימי הבריאה הראשונים: "ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך".

כילדות קטנות אנו מדמיינות את יום החתונה שלנו, את שמלת הכלה שלנו וכמובן את החתן שלנו (ומה לעשות, כילדות, הוא בד"כ נראה כמו בובת קן). 

עם השנים, ממוצע גיל הנישואין הולך ועולה. מנסים לדחות את הקץ, בייחוד הגברים, אצלם הגיל הממוצע להתחתן גבוה יותר מאשר אצל נשים. מכאן לטענתי, שגברים פחות ממהרים להתחתן מאשר נשים. (לא נכליל, ישנם גם צדיקים בסדום שכורעים ברך אחרי דקה בערך). 

השאלה, אם דחיית המועד לא הופכת להתחמקות וממה היא נובעת?

את התשובה נחלק לשלושה חלקים: 

1- כאשר בן זוגך לא מעוניין בחתונה בגלל רגליים קרות ופחדים: במקרה זה, יש לשבת עם הבחור לשיחה, אם יש צורך, אפילו עם גורם עזר חיצוני. להבין מהיכן הפחדים נובעים ומה את יכולה לעשות על מנת להקל עליו. זהו פער שעוד ניתן לגשר עליו.

2- כאשר בן זוגך לא מעוניין בחתונה בגלל שהוא פשוט לא רוצה להינשא לך: איך לומר זאת במילים עדינות, הוא פשוט לא מעוניין בך! הביני את זה, ויפה שעה אחת קודם. במקרה זה, עם כל הקושי, צריך לדעת להרפות. כפי שורדה רזיאל ז´קונט אומרת: "ת-ז-ר-ק-י אותו!". בכל מקרה, לטובתך האישית, אין לך צורך במישהו שלא מעוניין בך כאישתו ולא רואה איתך עתיד משותף. חייכם המשותפים גם ייראו ככה ואת תסבלי בתוך הקשר. אם תיפרדו, אולי תסבלי תקופה קצרה אך תוכלי להתאושש ולמצוא מישהו שבאמת שווה את אהבתך.

3- כאשר בן זוגך לא מעוניין בך אך גם את בעצם לא מעונינת בו: פעמים רבות זוג מגיע לתובנה שהם לא מעונינים להמשיך בקשר, רק כשמגיעים לפרשת הדרכים, שהיא הנושא הבלתי נמנע- חתונה. קשה להבין לאחר קשר ארוך שבעצם צריך להיפרד. זה קצת כמו להודות שנכשלנו. אתם מחפשים סיבות להצדיק את הקשר, כשבעצם אם יש ספק- אין ספק! תחשבו לטווח ארוך, מה עדיף? לגרור עוד ועוד ולהדחיק? עם כל הכאב, אתם תעשו לעצמכם טובה אם תחתכו את זה עכשיו, במקום שתעלו בהמשך את אחוז הגירושין. המטרה מקדשת את האמצעים, ויש לראות זאת כשחרור מעול במקום סוף עצוב.

בכל אחד מהמקרים, אתם יכולים למשוך עוד ועוד את הקשר ולדחות את הבלתי נמנע, אך מה שצריך לקרות- יקרה. רק עדיף מוקדם מאשר מאוחר.
 

חתונה

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

טו בשבט: הזמן המושלם להכיר אדם חדש ולהתחיל שורש רומנטי

טו בשבט: הזמן המושלם להכיר אדם חדש ולהתחיל שורש רומנטי

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 06/02/2025 11:08:37

בואו לגלות יחד איתנו את הדרך להגיע אל השורש הרומנטי שלכם בחג ט"ו בשבט. ועל הקשר בין יחסים לחג.

טיפים יעילים איך להתחיל עם גבר

טיפים יעילים איך להתחיל עם גבר

מאת: דניאלה דדון - סיידוף

פורסם בתאריך: 11/08/2024 15:38:10

המאמר הבא הוא מדריך מקיף שיעזור לך לגשת לנושא בביטחון ובטבעיות.

מפלרטטים בקלות

מפלרטטים בקלות

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 06/05/2025 18:49:52

לא כל אחד יודע ויכול לפלרטט בטבעיות, חלק "נולדים" עם זה וחלק פשוט לומדים עם הזמן, רוצים להבין עוד על הנושא? תמשיכו לקרוא.

איך להרשים בחורה?

איך להרשים בחורה?

מאת: דניאלה סיידוף

פורסם בתאריך: 10/09/2025 13:03:03

אם גם אתם מתלבטים ולא בטוחים איך להרשים בחורה, אז המאמר הבא הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי לדעת איך לכבוש את ליבה.

חיים בסרט: סרטי החורף הקרוב

חיים בסרט: סרטי החורף הקרוב

פורסם בתאריך: 23/11/2014 18:00:38

נראה כי החורף הקרוב בסימן סוער מאוד. כדי להתחמם מעט, אספנו המלצות לשלושה סרטים מחממים.

כל מה שצריך לדעת על מזל דגים

כל מה שצריך לדעת על מזל דגים

מאת: אסף מיכאלי

פורסם בתאריך: 24/03/2025 14:06:52

המזל המאופיין במעין סגירת מעגל. אנשי מזל דגים הם בעלי כישרונות לא מעטים וסל של תכונות הבאות למעשה כמו החלק האחרון בשנה.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר