סוכת הפנטזיה

סיפורי פנטזיה מיוחדים בסוכות

חג הסוכות קרב ובא ושוב הגיע הזמן לשבת בסוכה. המצווה הגדולה ביותר של חג הסוכות היא המצווה לשבת בסוכה. זו יכולה להיות סוכה ביתית, במרפסת הבית או בחצר הבית, או כמובן סוכה בבניין או שכונה. אך מה קורה כאשר מצוות האושפיזין, הכוללת כמובן הכנסת אורחים, כמעט משתווה להקמת הסוכה עצמה או אף גדלה בחשיבותה? ומה קורה כשלשבת בסוכה הופך ללשכב בסוכה...? שני מקרים מראים בדיוק איך רגשות מסואבים והפנטזיות המקנות במוחנו משתלבים באופן מופלא עם מצוות חג סוכות.

חצות בסוכה:


גלית, סטודנטית מהמרכז, מספרת שכאשר הגיעה לחופשת הסוכות אצל הוריה לא ידעה כי חג סוכות השנה יהיה בסימן אופטימי. אבא שלה, איש הייטק, הביא אורח מיוחד מן העבודה – גו´ש – בחור אמריקאי, באמצע שנות ה-20 לחייו, שהגיע זה עתה לישראל והתחיל לעבודה עם אביה באותה החברה. גלית, שלהכיר אנשים חדשים אינו דבר של מה בכך עבורה, התיישבה בספת הסלון ושלחה לעבר גו´ש מבטים בוחנים. "אפשר להציע לך קפה?" – היא שאלה כעבור זמן מה. "בטח, אני אשמח" – ענה ג´וש. גלית הכינה לשניהם קפה, והם עברו מהסלון לחדר השינה שלה. גלית, שאוהבת מוסיקה ובעצמה מנגנת על פסנתר גילתה שג´וש יודע לנגן בגיטרה. הם נגנו יחד והדבר הפשיר מעט את הקרח ואפשר לגלית להיפתח. שעת ארוחת החג הגיעה וכל המשפחה, ובכללם האושפיזין המיוחד ג´וש, הסבו סביב השולחן. בחצות, כשכל הבית היה שקט וכל אחד פנה לעיסוקיו, חשה גלית מעט תחושת החמצה. כבר ארבעה שנים, מתום השירות הצבאי, לא היה לה אף לא בחור אחד; אהבה רצינית כמו שכל בחורה רוצה. היא פנטזה איך ג´וש והיא מעמיקים את הקשר, מבלים יחד לילות ארוכים, וסיפורם הופך לסיפור אגדה על בחור אמריקאי ובחורה ישראלית קצת ביישנית ואבודה.

השכנה המתוקה שלי:


ירון הוא בחור כבן שלושים ששוכר דירה באזור הצפון ועובד למחייתו במפעל. על פי סיפוריו של ירון, החגים תמיד היו חביבים עליו, עוד מאז היותו קטן. כשהוא אינו יכול להגיע אל בית הוריו בדרום, הוא תמיד חוגג עם שכניו. גם חג הסוכות הזה היה בלא יוצא מן הכלל. בצאת יום כיפור התנדב ירון לבנות סוכה לכל הבניין. לפני כן, הטיל על כל ילדי הבניין לקושש אחר כפות תמרים ולהכין קישוטים. בערב החג, לאחר שכל שכן ערך את ארוחת החג עם משפחתו, ירדו כולם לסוכה – שתו לשוכרה, אכלו מיני קינוחים, רקדו ושמחו. בסוף הערב, או בעצם שעת לילה מאוחרת, נותרו ירון, כמה ילדים וליבי, השכנה מהקומה העליונה, לסדר את הבלאגן בסוכה.
ירון הופתע שליבי נשארה לעזור להם. בדרך כלל, היא אינה נוהגת להתרועע בין השכנים ולבלוט יתר על המידה. ירון סיפר כי הבחין בשמלה היפה שלבשה ליבי וכיצד היא נוהגת בעדינות ומתיקות עם הילדים, והדבר מצא חן בעיניו. שסיימו לסדר ולארגן שאל ירון: "ליבי, בא לך להישאר איתי קצת? אם את לא עייפה כמובן". ליבי נענתה להזמנה בשמחה. הם נותרו לבדם, דיברו על כל נושא שבעולם. בשלב כלשהו, הבחין ירון שלליבי קר, הוא השיל מעליו את הז´קט, כיסה אותה וקרב אותה מעט אליו. במוחו כבר החלו לעלות הנשיקה הראשונה שלהם ועוד. חג סוכות כזה עוד לא היה לו הוא חייב להודות.

חג סוכות, בייחוד הישיבה בסוכה, הם הזדמנות מצוינת להכיר אנשים חדשים ולהתוודע באופן קרוב יותר לאנשים שכבר הכרתם.

בסוכה אפשר גם להעלות במוחנו את הפנטזיות הכי פרועות. גם לכם יש כאלו? תרגישו חופשי לשתף אותנו!

סוכת הפנטזיה

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

טיפים שימושיים למציאת האחד באתרי היכרויות

טיפים שימושיים למציאת האחד באתרי היכרויות

פורסם בתאריך: 19/10/2021 10:40:03

קלות ההרשמה והנוחות שניתן בכל רגע נתון אפילו מהסלולר להיכנס ולדפדף בין עשרות האפשרויות לחיפוש האחד שלכם.

כל מה שצריך לדעת על מזל מאזניים

כל מה שצריך לדעת על מזל מאזניים

מאת: דניאלה דדון - סיידוף

פורסם בתאריך: 12/11/2024 16:05:35

מזל מאזנים משרה את סימנו על התכונות שלבני המזל, הם אנשים שקולים מאד ופועלים באיזון רב.

מהם טיפים היעילים איך להתחיל עם גבר?

מהם טיפים היעילים איך להתחיל עם גבר?

מאת: דניאלה דדון - סיידוף

פורסם בתאריך: 06/11/2024 16:04:44

הוספנו במאמר עבורכם טיפים הכי יעילים להתחיל עם גבר ואיך ליצור קשר עם גברים שמעניינים להכיר אותך.

צימרים לזוגות

צימרים לזוגות

פורסם בתאריך: 23/06/2011 15:55:14

חופשה בצימר לזוג היא אחת הדרכים הטובות ביותר לחזק ולחדש את האינטימיות בקשר אבל אפשר גם לשפר את החוויה!

איך לטפל בלב שבור?

איך לטפל בלב שבור?

פורסם בתאריך: 28/02/2024 12:19:54

במאמר זה ניתן לכם מספר אסטרטגיות וטכניקות בדרך לריפוי של לב שבור, צעד אחר צעד במסע הקשה ובדרך לריפוי

כל מה שיש לי בראש זה סקס

כל מה שיש לי בראש זה סקס

פורסם בתאריך: 02/10/2012 14:37:16

יצא לכם לפגוש אנשים שאומרים לכם בגלוי – ´´כל מה שיש לי בראש זה סקס"? אם כן, אתם יודעים שלפעמים מדובר דווקא בבעיה.

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר