סוכת הפנטזיה

סיפורי פנטזיה מיוחדים בסוכות

חג הסוכות קרב ובא ושוב הגיע הזמן לשבת בסוכה. המצווה הגדולה ביותר של חג הסוכות היא המצווה לשבת בסוכה. זו יכולה להיות סוכה ביתית, במרפסת הבית או בחצר הבית, או כמובן סוכה בבניין או שכונה. אך מה קורה כאשר מצוות האושפיזין, הכוללת כמובן הכנסת אורחים, כמעט משתווה להקמת הסוכה עצמה או אף גדלה בחשיבותה? ומה קורה כשלשבת בסוכה הופך ללשכב בסוכה...? שני מקרים מראים בדיוק איך רגשות מסואבים והפנטזיות המקנות במוחנו משתלבים באופן מופלא עם מצוות חג סוכות.

חצות בסוכה:


גלית, סטודנטית מהמרכז, מספרת שכאשר הגיעה לחופשת הסוכות אצל הוריה לא ידעה כי חג סוכות השנה יהיה בסימן אופטימי. אבא שלה, איש הייטק, הביא אורח מיוחד מן העבודה – גו´ש – בחור אמריקאי, באמצע שנות ה-20 לחייו, שהגיע זה עתה לישראל והתחיל לעבודה עם אביה באותה החברה. גלית, שלהכיר אנשים חדשים אינו דבר של מה בכך עבורה, התיישבה בספת הסלון ושלחה לעבר גו´ש מבטים בוחנים. "אפשר להציע לך קפה?" – היא שאלה כעבור זמן מה. "בטח, אני אשמח" – ענה ג´וש. גלית הכינה לשניהם קפה, והם עברו מהסלון לחדר השינה שלה. גלית, שאוהבת מוסיקה ובעצמה מנגנת על פסנתר גילתה שג´וש יודע לנגן בגיטרה. הם נגנו יחד והדבר הפשיר מעט את הקרח ואפשר לגלית להיפתח. שעת ארוחת החג הגיעה וכל המשפחה, ובכללם האושפיזין המיוחד ג´וש, הסבו סביב השולחן. בחצות, כשכל הבית היה שקט וכל אחד פנה לעיסוקיו, חשה גלית מעט תחושת החמצה. כבר ארבעה שנים, מתום השירות הצבאי, לא היה לה אף לא בחור אחד; אהבה רצינית כמו שכל בחורה רוצה. היא פנטזה איך ג´וש והיא מעמיקים את הקשר, מבלים יחד לילות ארוכים, וסיפורם הופך לסיפור אגדה על בחור אמריקאי ובחורה ישראלית קצת ביישנית ואבודה.

השכנה המתוקה שלי:


ירון הוא בחור כבן שלושים ששוכר דירה באזור הצפון ועובד למחייתו במפעל. על פי סיפוריו של ירון, החגים תמיד היו חביבים עליו, עוד מאז היותו קטן. כשהוא אינו יכול להגיע אל בית הוריו בדרום, הוא תמיד חוגג עם שכניו. גם חג הסוכות הזה היה בלא יוצא מן הכלל. בצאת יום כיפור התנדב ירון לבנות סוכה לכל הבניין. לפני כן, הטיל על כל ילדי הבניין לקושש אחר כפות תמרים ולהכין קישוטים. בערב החג, לאחר שכל שכן ערך את ארוחת החג עם משפחתו, ירדו כולם לסוכה – שתו לשוכרה, אכלו מיני קינוחים, רקדו ושמחו. בסוף הערב, או בעצם שעת לילה מאוחרת, נותרו ירון, כמה ילדים וליבי, השכנה מהקומה העליונה, לסדר את הבלאגן בסוכה.
ירון הופתע שליבי נשארה לעזור להם. בדרך כלל, היא אינה נוהגת להתרועע בין השכנים ולבלוט יתר על המידה. ירון סיפר כי הבחין בשמלה היפה שלבשה ליבי וכיצד היא נוהגת בעדינות ומתיקות עם הילדים, והדבר מצא חן בעיניו. שסיימו לסדר ולארגן שאל ירון: "ליבי, בא לך להישאר איתי קצת? אם את לא עייפה כמובן". ליבי נענתה להזמנה בשמחה. הם נותרו לבדם, דיברו על כל נושא שבעולם. בשלב כלשהו, הבחין ירון שלליבי קר, הוא השיל מעליו את הז´קט, כיסה אותה וקרב אותה מעט אליו. במוחו כבר החלו לעלות הנשיקה הראשונה שלהם ועוד. חג סוכות כזה עוד לא היה לו הוא חייב להודות.

חג סוכות, בייחוד הישיבה בסוכה, הם הזדמנות מצוינת להכיר אנשים חדשים ולהתוודע באופן קרוב יותר לאנשים שכבר הכרתם.

בסוכה אפשר גם להעלות במוחנו את הפנטזיות הכי פרועות. גם לכם יש כאלו? תרגישו חופשי לשתף אותנו!

סוכת הפנטזיה

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

מהו קשר דיסקרטי?

מהו קשר דיסקרטי?

מאת: דניאלה דדון - סיידוף

פורסם בתאריך: 22/07/2024 15:59:17

בנוף המורכב של מערכות יחסים אנושיות, קשרים דיסקרטיים בין אנשים השומרים על בני זוג קבועים לצד קשרים דיסקרטיים הנשמרים בסוד.

פסח סוער אחרי כמה כוסיות

פסח סוער אחרי כמה כוסיות

פורסם בתאריך: 03/04/2012 13:05:10

חג הפסח הוא זמן מעולה לחגיגות מיניות. אמנם אחרי ליל-הסדר הבטן מלאה , אבל אחרי כמה כוסיות קשה לחשוב על סקס.

איך לגרום לאקסית להתחרט?

איך לגרום לאקסית להתחרט?

מאת: דניאלה דדון - סיידוף

פורסם בתאריך: 12/08/2024 14:08:17

גילו הסודות שיגרמו לאקסית שלך לחשוב עליך מחדש. המאמר הזה חושף טקטיקות מוחכות שיהפכו אותך למגנט אנושי.

יוצאים יחד לאירוע

יוצאים יחד לאירוע

פורסם בתאריך: 27/09/2012 13:26:11

כשאתם יוצאים יחד לאירוע כבר ברור לכולם שהזוגיות שלכם כבר רשמית. איך אפשר לצלוח את הבילוי במקסימום הנאה.

מהי אהבה

מהי אהבה

פורסם בתאריך: 15/11/2010 10:21:58

מהי אהבה? מהי המילה הזו שמדירה שינה מעיננו, גורמת לדמעות, לאושר, לכאב, לגעגועים ולתשוקה?

הצעת נישואין דרך אתר הכרויות

הצעת נישואין דרך אתר הכרויות

פורסם בתאריך: 10/11/2021 14:46:37

הכל התחיל כשכתבת מסר לבחורה באתר הכרויות - אז איך מגיעים מהודעה ועד הצעת נישואין דרך אתרי הכרויות?

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר