חתונה

עם השנים, ממוצע הגיל הולך ועולה

עוד מתקופת בראשית, ועד היום, נשים רוצות להתחתן.

יהיו פה קולות רועמים העשויים לחלוק עליי, אבל אין מה לעשות זה העונש שנגזר עלינו עוד מימי הבריאה הראשונים: "ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך".

כילדות קטנות אנו מדמיינות את יום החתונה שלנו, את שמלת הכלה שלנו וכמובן את החתן שלנו (ומה לעשות, כילדות, הוא בד"כ נראה כמו בובת קן). 

עם השנים, ממוצע גיל הנישואין הולך ועולה. מנסים לדחות את הקץ, בייחוד הגברים, אצלם הגיל הממוצע להתחתן גבוה יותר מאשר אצל נשים. מכאן לטענתי, שגברים פחות ממהרים להתחתן מאשר נשים. (לא נכליל, ישנם גם צדיקים בסדום שכורעים ברך אחרי דקה בערך). 

השאלה, אם דחיית המועד לא הופכת להתחמקות וממה היא נובעת?

את התשובה נחלק לשלושה חלקים: 

1- כאשר בן זוגך לא מעוניין בחתונה בגלל רגליים קרות ופחדים: במקרה זה, יש לשבת עם הבחור לשיחה, אם יש צורך, אפילו עם גורם עזר חיצוני. להבין מהיכן הפחדים נובעים ומה את יכולה לעשות על מנת להקל עליו. זהו פער שעוד ניתן לגשר עליו.

2- כאשר בן זוגך לא מעוניין בחתונה בגלל שהוא פשוט לא רוצה להינשא לך: איך לומר זאת במילים עדינות, הוא פשוט לא מעוניין בך! הביני את זה, ויפה שעה אחת קודם. במקרה זה, עם כל הקושי, צריך לדעת להרפות. כפי שורדה רזיאל ז´קונט אומרת: "ת-ז-ר-ק-י אותו!". בכל מקרה, לטובתך האישית, אין לך צורך במישהו שלא מעוניין בך כאישתו ולא רואה איתך עתיד משותף. חייכם המשותפים גם ייראו ככה ואת תסבלי בתוך הקשר. אם תיפרדו, אולי תסבלי תקופה קצרה אך תוכלי להתאושש ולמצוא מישהו שבאמת שווה את אהבתך.

3- כאשר בן זוגך לא מעוניין בך אך גם את בעצם לא מעונינת בו: פעמים רבות זוג מגיע לתובנה שהם לא מעונינים להמשיך בקשר, רק כשמגיעים לפרשת הדרכים, שהיא הנושא הבלתי נמנע- חתונה. קשה להבין לאחר קשר ארוך שבעצם צריך להיפרד. זה קצת כמו להודות שנכשלנו. אתם מחפשים סיבות להצדיק את הקשר, כשבעצם אם יש ספק- אין ספק! תחשבו לטווח ארוך, מה עדיף? לגרור עוד ועוד ולהדחיק? עם כל הכאב, אתם תעשו לעצמכם טובה אם תחתכו את זה עכשיו, במקום שתעלו בהמשך את אחוז הגירושין. המטרה מקדשת את האמצעים, ויש לראות זאת כשחרור מעול במקום סוף עצוב.

בכל אחד מהמקרים, אתם יכולים למשוך עוד ועוד את הקשר ולדחות את הבלתי נמנע, אך מה שצריך לקרות- יקרה. רק עדיף מוקדם מאשר מאוחר.
 

חתונה

מאמרים דומים שיכולים לעניין אותך:

תבשיל זוגיות בתיבול קורונה

תבשיל זוגיות בתיבול קורונה

פורסם בתאריך: 24/12/2020 16:57:39

הקורונה בישלה לנו תבשיל חריף במיוחד ששרף את כלל התחומים. אבל לנו יש הפתעה בשבילכם בתחום ההכרויות, בואו וגלו את התבשיל שבישלנו עבורכם.

להבות של תשוקה

להבות של תשוקה

פורסם בתאריך: 02/03/2021 12:19:55

תשוקה לא ממומשת
שורפת אותך על אש קטנה, מלבה את היצרים ואת הרגשות היא רוצה להתפרץ ובועטת בחוזקה בכל חומות ההגנה שדאגת להניח לפני שיצאת למסע הזוגיות. תשוקה לא ממומשת ניתן לחוות הרבה בכל התחום של הכרויות לדתיים.

האם פלירטוט זו בגידה? המדריך המלא להבנת הגבולות בזוגיות

האם פלירטוט זו בגידה? המדריך המלא להבנת הגבולות בזוגיות

מאת: דניאלה דדון - סיידוף

פורסם בתאריך: 28/11/2024 13:59:12

כל זוג צריך למצוא את האיזון המתאים לו, תוך הבנה שמה שנחשב לפלירטוט תמים עבור אחד, עלול להיתפס כחציית גבול עבור האחר.

מה היא אהבה בשבילך

מה היא אהבה בשבילך

פורסם בתאריך: 29/06/2011 13:53:29

בני האדם אוהבים להיות אוהבים ונאהבים, ישנם סוגים שונים של אהבות והתאהבויות מדי יום, אז מתי אני ידע לזהות את האהבה שלי?

איך להתחיל עם בחורה באתר הכרויות?<br/>

איך להתחיל עם בחורה באתר הכרויות?

פורסם בתאריך: 14/12/2023 16:50:02

נרשמתם לאתר הכרויות, יש לכם פרופיל עם כל מה שצריך כדי להתחיל ועכשיו עם בחורה באתר הכרויות?

גברים, נשים ובגידות ומה שביניהם

גברים, נשים ובגידות ומה שביניהם

פורסם בתאריך: 20/07/2021 13:44:25

מה מניע כל אחד מהם לבגוד, ומה הדרך הטובה ביותר להמשיך בחיים לאחר הגילוי המרעיש של הבגידה? נעסוק בנושאים אלו במאמר הנוכחי

סרגל נגישות
למידע נוסף ועדכונים בסרגל הנגישות:
צרו איתנו קשר